DAN ODPRTIH VRAT

SGLŠ Postojna vabi vse, ki jih zanima področje gozdarstva, lesarstva in zdravstva, da se nam pridružite na dnevu odprtih vrat, ki bo 18. 11. 2021, med 17.00 in 18.30. Na široko bomo odprli tudi vrata našega dijaškega doma.

Preberi več >>

Evropski dan jezikov v SGLŠ

Tudi v letošnjem šolskem letu smo med 21. septembrom in 1. oktobrom v okviru pouka slovenščine in angleščine z različnimi dejavnostmi obeležili 26. september, evropski dan jezikov, in tako letos že 20. leto zapovrstjo praznovali jezikovno in kulturno raznolikost.

Preberi več >>

Promocija poklicev v Idriji

SGLŠ–jevci smo se v petek, 8. oktobra, na dnevu poklicev v Idriji predstavili devetošolcem iz osnovnih šol Idrija, Spodnja Idrija, Črni Vrh in Cerkno in jim omogočili, da spoznajo naše programe in stopijo korak bližje sliki svoje želene prihodnosti.

Preberi več >>

Delavnica Raznolikost prevajanja

Dijaka in dijakinji naše šole so se v petek, 8. oktobra, udeležili delavnice Raznolikost prevajanja, na kateri so v izjemno intenzivnem dopoldnevu izkusili različne oblike prevajanja v praksi. Dijaki so se prepričali o posebnostih jezikovnih poklicev, pa tudi o njihovi medsebojni povezanosti. Dogodek je potekal v Hiši EU v Ljubljani.

Preberi več >>

Razstava Slovenskemu narodu ukradeni otroci

Od 4. do 23. oktobra 2021 gostimo potujočo razstavo Muzeja novejše zgodovine Celje (MNZC) Slovenskemu narodu ukradeni otroci. Darja Jan, muzejska svetovalka MNZC je na otvoritvi predstavila trijezično razstavo na petih panojih, ki odstirajo zgodovinsko problematiko ukradenih otrok, obenem pa predstavila tudi Društvo taboriščnikov in dokumentarni film.

Preberi več >>