(SPRE)GOVORI

SGLŠ Postojna je vključena v projekt (Spre)govori, ki naslavlja problem medvrstniškega nasilja v osnovnih in srednjih šolah, saj želimo povečati zavedanje kaj nasilje sploh je, razumeti pojav nasilja med vrstniki ter se ustrezno in učinkovito odzivati oziroma ukrepati ob zaznavi medvrstniškega nasilja.

Preberi več >>

Pustovanje 2023

Na pustni torek, 21. 2. 2023, smo za vse oddelke SGLŠ Postojna priredili medrazredno pustno tekmovanje na poligonu za našo šolo. Izvirne naloge in ustvarjalni kostumi so pričarali pravo pustno vzdušje. Na koncu je zmaga z dvema točkama prednosti pred 1. b odšla v 3. a – prva nagrada je bil bon za pico. Tretje…

Preberi več >>

Informativna dneva 2023

17. in 18. februarja 2023 smo izvedli informativna dneva. Bodoče dijakinje in dijake ter njihove starše je najprej pozdravil ravnatelj SGLŠ Postojna Miha Uhelj. Po skupni predstavitvi so se razvrstili po želenih programih v gozdarstvu (gozdarski tehnik/gozdar), zdravstvu (tehnik zdravstvene nege/bolničar-negovalec) ali lesarstvu (mizar).

Preberi več >>

DIJAKI SE UČIJO GRADNJE LESENIH OBJEKTOV

SGLZŠ Postojna poleg rednega pouka izvaja še celo vrsto zanimivih projektov, preko katerih ponudi dijakom dodatna znanja. Letos se med drugim zaključuje projekt Pilotiramo spravilo lesa z izboljšano mobilno gozdarsko žičnico in inoviramo nov način izdelave lesenih objektov iz manjvrednega lesa.

Preberi več >>