Prvi šolski dan

Spoštovane dijakinje in dijaki! Poletje se postopoma zaključuje, šolski zvonec se bo čez nekaj dni v vseh šolah po državi ponovno oglasil in tudi v SGLŠ Postojna pričenjamo s poukom v novem šolskem letu 2022/2023.

Preberi več >>

Predstavitev gozdarskih vsebin na sejmu AGRA

Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA se je odvijal med 20. in 25. avgustom 2022 v Gornji Radgoni in navduševal z vrhunsko tehniko, mehanizacijo in opremo za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo. Na sejmu smo predstavitev in promocijo gozdarskih poklicev izvedli tudi učitelji in dijaki gozdarstva v SGLŠ Postojna. 

Preberi več >>

Posodobitev strojnega parka v lesarskih delavnicah

Za lep in varnejši začetek novega šolskega leta smo se tudi v lesarskih delavnicah opremili z novima strojema. Bivša ravnateljica SGLŠ Postojna Cvetka Kernel je v juniju namenila sredstva za nakup formatne krožne žage, novi ravnatelj Miha Uhelj pa nam je za dobrodošlico odobril sredstva za nov poravnalni skobeljni stroj.

Preberi več >>

Podelitev spričeval zaključnega izpita

V petek, 24. junija 2022, ob koncu šolskega leta 2021/2022, smo v parku pred šolo priredili proslavo ob dnevu državnosti in podelili čokolade dijakinjam in dijakom, ki so v letošnjem šolskem letu dosegli odličen učni uspeh. Kasneje smo podelili še spričevala o zaključnem izpitu vsem dijakinjam in dijakom zaključnih letnikov programov SPI.

Preberi več >>

Spravilo lesa z izboljšano mobilno gozdarsko žičnico

SGLŠ Postojna zaključuje projekt Pilotiramo spravilo lesa z izboljšano mobilno gozdarsko žičnico in inoviramo nov način izdelave lesenih objektov iz manj vrednega lesa. Oglejte si videoposnetek Varno delo z mobilno gozdarsko žičnico Kobra 9500-25, ki je nastal kot eden izmed rezultatov projekta, in preberite analizo izvedljivosti. 

Preberi več >>

Videoprispevek o našem pilotnem projektu

V SGLŠ Postojna pilotno izdelujemo štiri lesene objekte iz manjvrednega lesa. Gre za evropski projekt pod okriljem katerega dijaki spoznavajo nove načine uporabe lesa, brez vijakov in žebljev. Oglejte si prispevek TV Koper Capodistria o izdelavi dveh izmed njih.  

Preberi več >>

Navdušenje hrvaške delegacije nad našo šolo

V začetku julija je šola sprejela delegacijo osmih predstavnikov lokalne samouprave in civilnega sektorja iz mest Benkovec in Biograd iz sosednje Hrvaške. Šolo so obiskali v okviru študijskega potovanja s ciljem spoznavanja dobrih praks in izmenjave izkušenj na področju izvajanja projektov povezanih s socialnim in gospodarskim razvojem, sofinanciranih iz skladov Evropske unije.

Preberi več >>