Dobrodošla, Brinarjeva jelka

V počastitev tedna gozdov smo 26. maja 2022 v stoletni park pred Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo slovesno zasadili edinstveno Brinarjevo jelko, enkratno mutirano različico jelke na svetu. Sadiko Brinarjeve jelke sta zasadila Darko Jerina, nekdanji revirni gozdar v Rakitni in dijak prve generacije, ki se je šolala v naši šoli, in njegov vnuk Jaša…

Preberi več >>

Zdravstvena je tekla že 6. leto

V četrtek, 12. 5. 2022, je v SGLŠ potekal že šesti tradicionalni tek poimenovan Zdravstvena teče. Ob svetovnem dnevu medicinskih sester, ki ga vsako leto praznujemo 12. maja, se je skoraj sto tekačev pognalo na tek po ulicah Postojne in s stiskom roke čestitalo medicinskim sestram in tehnikov zdravstvene nege v zdravstvenih ustanovah v Postojni.

Preberi več >>

Počitniško delo v dijaškem domu

V juliju in avgustu imamo na voljo več prostih delovnih mest za počitniško/študentsko delo v dijaškem domu (YH), v maju in juniju (samo vikendi). Iščemo sobarice/sobarje ter čistilke/čistilce. Če imate doma dijaka in/ali  študenta, ki si želi svoj prosti čas koristno preživeti in zraven še nekaj zaslužiti vas prosimo, da prenesete informacijo.

Preberi več >>

Predstavitev izdelka na razstavi Čar lesa 2022

Veseli nas, da je bil naš izdelek ponovno izbran na razstavo Čar lesa 2022. Izdelek, ki ga predstavljamo je multifunkcijska modularna samostoječa lesena stena, ki so ga dijaki 2. d smeri mizar razvijali pod vodstvom arhitetke Karmen Tomažič in ob pomoči učiteljice Zorislave Makoter ter učitelja praktičnega pouka Jožeta Ivančiča. 

Preberi več >>

Obeležitev dneva zmage

Dijaki 1. z oddelka smeri zdravstveni tehnik, so danes, 10. maja k uri zgodovine povabili Anico Cucek, rojeno v obdobju med obema svetovnima vojnama. Rojena je bila v vasi Borjana nad Kobaridom in je že zelo zgodaj spozna fašistično nasilje na Primorskem.

Preberi več >>

Uspešna zbiralna akcija za ukrajinske otroke

SGLŠ-jevci smo ponovno pokazali občutek za sočloveka v stiski. Odzvali smo se pozivu Rdečega križa Postojna-Pivka in izpeljali humanitarno zbiralno akcijo za otroke, begunce iz Ukrajine, ki so nastanjeni v Slavini. Dijaki in zaposleni smo zbrali zajeten kup prehranskih in higienskih pripomočkov.

Preberi več >>

Uspeh na gozdarskem tekmovanju na Češkem

V Češkem Křivoklátu je konec aprila potekalo gozdarsko tekmovanje. Po dolgem premoru smo se ga seveda udeležili tudi SGLŠ-jevci in dosegli lepe uspehe – prvo in dve drugi mesti. Za nameček je prvo mesto v delu s hidravličnim nakladalnikom dosegel še naš učitelj Janez Meden. 

Preberi več >>