Poezija, trajnost in gozd z roko v roki

Svetovni dan poezije in mednarodni dan gozdov sta si 21. marca podala roki. Dijaki 1. letnikov so namreč ustvarjali pesmi iz okoljskih tem na recikliran papir, ki so ga konec februarja izdelali iz starih šolskih brošur. Avlo šole krasi pravo pesniško drevo, ki so ga dijaki poimenovali POET-TREE.

Preberi več >>

Vabilo na predavanje v projektu Mejice

V okviru projekta EIP Mejice kot podpora biotski raznolikosti, vas vljudno vabimo na prvo delavnico v okviru aktivnosti Prenos znanja v prakso na temo Ukrepi ohranjanja in izboljševanja mejic za diverzifikacijo njihovih ekosistemskih storitev, ki bo v torek, 28. 3. 2023, ob 11. uri na Izletniški kmetiji Vertovšek.

Preberi več >>

Uspešni na licitaciji lesa

V naši novi gozdni šolski posesti rastejo tudi zelo kakovostna drevesa, zato se je SGLZŠ letos prvič odločila za sodelovanje na licitaciji vrednostnih sortimentov v Slovenj Gradcu. Na sliki je hlod, ki je dosegel najvišjo vrednost, nekaj čez 3.000 EUR. Volumen šolskega zmagovalnega hloda gorskega javorja je znašal 2,20 kubičnih metrov. 

Preberi več >>

Tudi SGLZŠ na SkillsMe.EU v Slavonskem Brodu

Letošnje konference SkillMe.EU, ki je potekala v Slavonskem Brodu, so se udeležili dijaka 1. letnika smeri mizar Ian Filipčič in Matevž Lekan ter učiteljica Zorislava Makoter. Vsakoletna konferenca združuje dijake, učitelje in podjetja iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije, Srbije ter Bosne in Hercegovine.

Preberi več >>

Povezovanje teorije in prakse v bolnišnici v Novi Gorici

Na praktičnem pouku v Splošni bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica se je skupina dijakov 3. letnika zdravstvene nege udeležila uvajalnega seminarja iz različnih področij: zakonodaja s področja zdravstvene dejavnosti, pacientove pravice, kakovost in varnost v zdravstvu, komunikacija v bolnišničnem okolju, varstvo osebnih podatkov idr.

Preberi več >>

DVA ZLATA IN EN BRON NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU V EKOKVIZU

22. februarja 2023 je na Srednji trgovski šoli v Ljubljani potekalo državno tekmovanje v Ekokvizu za srednje šole. Udeležili so se ga trije dijaki in se prav vsi domov vrnili s priznanji. Aljaž Raspor je v kategoriji SSI/PTI dosegel zlato priznanje, Adam Hrabar je dosegel zlato priznanje v kategoriji SPI in Jan Slapnik bronasto priznanje…

Preberi več >>

Nov E+ sodelovalni projekt v zdravstvu

SGLZŠ Postojna šola sodeluje v treh ERASMUS+ projektih sodelovalnega partnerstva. Prejšnji konec tedna je potekal prvi sestanek projekta »S SODELOVANJEM DO NOVEGA UČNEGA MODULA ZA KOMPETENTNO IZVAJANJE POMOČI NA DOMU«, v katerem sodelujejo naša šola, Srednja šola iz Čakovca ter DEOS d.o.o.

Preberi več >>