Razstava Slovenskemu narodu ukradeni otroci

Vljudno vabljeni na ogled gostujoče razstave Slovenskemu narodu ukradeni otroci, ki bo med 4. in 22. oktobrom 2021 v avli dijaškega doma naše šole. Razstava osvetljuje aktualno problematiko mladoletnih migrantov, ki se znajdejo na migrantski poti za boljšim življenjem in njihovo vključevanje v družbo.

Preberi več >>

Slovensko-gruzijsko gozdarsko sodelovanje

SGLŠ Postojna je sodelovala na konferenci v okviru projekta Ukrepi za trajnostno gospodarjenje z gozdovi v občini Adigeni (Sustainable Forest Management in Adigeni Municipality), v katerem sodelujejo slovenski strokovnjaki pri usposabljanjih gruzijskih gozdarskih strokovnjakov.

Preberi več >>

Partnersko srečanje na Hrvaškem

Partnerji mednarodnega Interreg projekta Arrival Regions so sodelovali na rednem partnerskem srečanju, ki je potekal v Osijeku med 15. in 17. septembrom. Med udeleženci sta bili predstavnici Občine Postojna, Tina Krvina in Maja Piškur, vodja projekta Arrival Regions ter koordinatorica pilotne aktivnosti Starting Point Postojna, ki se izvaja v SGLŠ Postojna, Tina Zorman.

Preberi več >>

Obisk delegacije iz Srbije

SGLŠ Postojna je gostila obisk delegacije iz Srbije, v kateri so bili poleg direktorja partnerske gozdarske šole iz Kraljeva, Zorana Nikoliča, še visoki predstavniki ministrstva za izobraževanje. Obisk je vzpodbudil raznoliko in bogato izmenjavo izkušenj.

Preberi več >>

Primer dobre prakse na 30. ekonomskem forumu

Starting Point Postojna je pilotni projekt, ki ga kot del mednarodnega Interreg projekta Arrival Regions izvaja SGLŠ Postojna v sodelovanju z občino Postojna. Projekt je bil s svojimi dosežki prepoznan kot primer dobre prakse, zato smo ga predstavili na 30. ekonomskem forumu v poljskem Karpaczu, ki velja za največji ekonomski forum srednje in vzhodne Evrope.

Preberi več >>

Gostili smo konferenco o regenerativnem kmetijstvu

SGLŠ Postojna je bila soorganizatorica tridnevne konference na temo regenerativnega kmetijstva, ki jo je organizirala EuroAcademy. Konference se je udeležilo 41 udeležencev iz 17 držav. 17 predavateljev je predstavilo prispevke o ogroženosti kmetijskih tal v posameznih državah, predstavili pa so tudi možnosti regeneracije le-teh.

Preberi več >>

Vozniško dovoljenje za F-kategorijo

Na šoli izvajamo usposabljanje za »Varno delo s traktorjem (F kategorijo)«. Pogoj za pristop k usposabljanju je starost kandidata 18 let ter vozniško dovoljenje za B kategorijo. Usposabljanja izvajamo vsak teden in sicer ob ponedeljkih, torkih in petkih z začetkom ob 16. uri.

Preberi več >>