informativnidnevi.sglzs.si je prejemnica nagrade Netko

Naša spletna stran informativnidnevi.sglzs.si je zmagovalka kategorije Naj spletna stran izobraževalnih in znanstvenih organizacij. Gospodarska zbornica Slovenije in Register.si vsako leto nagrajujeta najboljše spletne projekte podjetij, uradov in posameznikov, ki domujejo in si dovolijo odpreti vrata v digitalni svet na domeni .si z nagrado Netko, simbol spletne odličnosti.

Preberi več >>

Zlati priznanji na tekmovanju iz zgodovine

Državno tekmovanje mladih zgodovinarjev je potekalo v soboto, 13. 3. 2022. na Šolskem centru v Postojni. Našo šolo so zastopali Aljaž Raspor, 2. a in Luka Salopek ter Matej Mavsar, dijaka 2. z oddelka. Aljaž Raspor in Matej Mavsar sta dosegla znali priznanji, Luka pa srebrno priznanje.

Preberi več >>

Mednarodni dan gozdov – 21. marec

Mednarodni dan gozdov, ki ga 21. marca vsako leto obeležujemo na pobudo Organizacije Združenih narodov za kmetijstvo in prehrano (FAO), v letu 2022 poteka na temo trajnostne proizvodnje in potrošnje gozdnih virov pod geslom: »Izberi trajnostno pridobljen les za ljudi in planet!«

Preberi več >>

Pomoč Ukrajini

Dijaki in zaposleni v SGLŠ Postojna se pridružujemo akciji zbiranja sredstev za pomoč prebivalcem v Ukrajini, ki jo organizira Rdeči križ Slovenije. Vsak po svojih najboljših močeh doniramo denar preko SMS sporočil na številko 1919 s ključno besedo BEGUNCEM in BEGUNCEM5, in tako prispevamo 1 ali 5 EUR.

Preberi več >>

ODPRTA VRATA SGLŠ POSTOJNA

Vljudno vabljeni na dogodek ODPRTA VRATA SGLŠ POSTOJNA, ki bo potekal 11. in 12. marca 2022 v SGLŠ Postojna. V živo vam bomo predstavili izobraževalne programe in dijaški dom, specializirane učilnice, opremo in stroje ter mednarodne projekte, prostovoljstvo, obšolske dejavnosti, ekskurzije in tekmovanja.

Preberi več >>

Pustovanje v šoli

Pustne norčije so na pustni torek dosegle tudi našo šolo. Dijaška skupnost je v torek, 1. marca, priredila razredno tekmovanje skupinskih mask. Veseli smo bili številnega odziva razredov, ki so se pridružili temu ljudskemu običaju, ki preganja zimo in kliče pomlad.

Preberi več >>

Teden pisanja z roko 2022

Tudi letos smo v januarju in februarju obeležili Teden pisanja z roko. V različnih oddelkih in pod mentorstvom več profesoric smo se pogovarjali o pisavah, razvoju pisav, pravilni drži pisala, razmišljali o pozitivnih učinkih pisanja z roko, oblikovali plakate in pripravili razstavo v šolski avli.

Preberi več >>