Tekmovanje Male zelene celice

Eipa dijakov gozdarstva se je v sredo, 17. 4. 2024, udeležila državnega lovskega tekmovanja za srednješolce v znanju iz naravovarstva in lovstva – Male zelene celice. Letos je potekalo na Srednji lesarski in gozdarski šoli Maribor.

Tekmovanja so se udeležile tri ekipe:

  • ekipa Srednje gozdarske, lesarske in zdravstvene šole Postojna v zasedbi: Jure Moličnik, Ažbe Mlinar, Ažbe Jovanović iz 2. b ter Mark Stare in Saš David Purič iz 1. a pod mentorstvom Gregorja Češarka,
  • ekipa Srednje lesarske in gozdarske šole Maribor, pod mentorstvom Renat Vovka in Mateje Kišek Vovk ter
  • ekipa Biotehniške šole Maribor, pod mentorstvom Kristine Dolinar Paulič.

V vsaki ekipi je bilo 5 dijakov, pokazali pa so zelo visok nivo znanja. Tekmovali so v petih različnih nalogah. Tekmovanje je skrbno spremljala ocenjevalna komisija, ki so jo sestavljali Ivan Žižek, Božidar Kunej in Gregor Češarek.

Ker je srečanje srednješolcev vedno namenjeno tudi pridobivanju novega znanja, so dijaki prisluhnili predavanju lovca in gozdarja Miha Predaliča iz ZGS Slovenije, ki je predstavil pomen velikih zveri in vlogo lovcev pri njihovem ohranjanju (projekt LIFE WILD WOLF).

Tekmovanje je bilo ves čas zelo napeto in zanimivo, na koncu pa je zmagala ekipa BTŠ Maribor, ki je letos na tekmovanju sodelovala prvič.

Čestitke vse sodelujočim.