STANJE PRIJAV ZA VPIS V 1. LETNIK V ŠOLSKEM LETU 2024/25

Delimo stanje prijav za vpis v 1. letnik v šolskem letu 2024/2025 za naše programe: gozdar, gozdarski tehnik, mizar, zdravstveni tehnik in bolničar-negovalec.

 

Število razpisanih mest

Število prijavljenih na dan 8. 4. 2024

 

bolničar-negovalec

26

29

presežek

gozdar

26

31

presežek

mizar

26

15

še prosta mesta

gozdarski tehnik

28

41

presežek

zdravstvena nega

28

49

presežek

Prosimo, da spremembe v številu prijav sproti spremljate na spletni strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje / Prosta mesta, stanje prijav in vpisa v srednje šole / Stanje prijav na današnji dan (https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/).

Podrobnejše informacije o omejitvi vpisa in vrstni red prijavljenih po točkah glede na ocene 7. in 8. razreda si lahko ogledate s klikom na povezavo.  Seznam sproti posodabljamo.

POSTOPEK PRENOSA PRIJAVE

Prenosi prijav za vpis potekajo do 23. 4. 2024, do 15. ure, na naslednja načina:

  1. Na daljavo: Starši izpolnijo in podpišejo OBRAZEC ZA PRENOS PRIJAVNICE, ki ga dobijo na spletni strani ministrstva https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ in skeniranega pošljejo na e-naslov prelc@guest.arnes.si, oziroma po pošti na naslov SGLZŠ Postojna, Tržaška cesta 36, 6230 Postojna.
  2. Osebno: Prenos prijave je mogoč tudi osebno, vendar se je za termin predhodno potrebno dogovoriti (Petra Prelc, 05 850 10 33).

Če želite k nam prenesti prijavo iz druge šole, zgoraj omenjeni postopek uredite preko svetovalne službe na srednji šoli, kjer ste trenutno prijavljeni.

Če bi se želeli pred prenosom prijave posvetovati s svetovalno delavko, lahko to storite po telefonu vsak delovni dan, od 9. do 23. 4. 2024, med 8. in 11. uro ter med 12.30 in 14. uro.

Kontaktni podatki:

Petra Prelc

05 850 10 33

petra.prelc@guest.arnes.si

 

ODGOVORI NA NAJVEČKRAT ZASTAVLJENA VPRAŠANJA:

ALI SEM SPREJET/-A?

V tem trenutku še nihče ni sprejet. Sprejeti boste, ko boste dostavili spričevalo 9. razreda in bomo na osnovi vseh točk lahko določili spodnjo mejo. 

KOLIKO TOČK BO POTREBNIH ZA VPIS?

Ne vemo. Omejitev se postavlja glede na število točk 7., 8. in 9. razreda, teh pa trenutno še nimate. V primeru, da omejitve ni, je pogoj samo zaključena osnovna šola.

KDAJ IN KAKO BO POTEKAL VPIS?

Vpis bo potekal v živo. Vsi prijavljeni boste do konca maja prejeli obvestilo, kaj morate prinesti v šolo. Glede na prejeto dokumentacijo bo izveden 1. krog izbirnega postopka.  Zatem bomo sprejetim poslali potrdila o vpisu in ostale dokumente, nesprejetim pa informacije o 2. krogu. O vsem boste obveščeni po pošti.