Rdeča raketa je na Noč knjige potovala v času

Noč knjige se je tudi letos odvila 23. aprila, z roko v roki s Svetovnim dnevom knjige. V SGLZŠ smo jo obeležili z reševanjem literarne sobe pobega v knjižnici in ogledom filma po knjižni predlogi. Okoli desete ure smo se pripravili za spanje – spali smo v šolski knjižnici na blazinah v spalnih vrečah – prižgali nočne lučke in še nekaj časa brali.

Osem dijakov SGLZŠ Postojna je sprva reševalo pustolovsko igro Rdeča raketa potuje v času – sobo pobega (escape room). V Kosovelovi rdeči raketi so se podali na zabavno in unikatno pot v časovni kapsuli v leta 1564, 1904 in 1924, saj je letošnja Noč knjige potekala v duhu 100-letnice rojstva Ivana Minattija, 120-letnice rojstva Srečka Kosovela in Edvarda Kocbeka ter 460-letnice rojstva Williama Shakespearja. Dijaki so morali v eni uri razvozlati uganke, dešifrirati kode, najti skrite namige ter uspešno pripotovati nazaj v sedanjost. Po zabavnem programu smo si privoščili ogled najnovejšega filma po knjižni predlogi Agathe Christie. Po filmu smo nekateri še brali, drugi klepetali, kmalu pa utonili v sladke sanje. Ob 7. uri smo se prebudili, zajtrkovali v šolski jedilnici in odšli k pouku.

Preživeli smo čudovite skupne, prijateljske trenutke, se v skupinskem reševanju sobe pobega povezali in se veliko novega tudi naučili.