November je čas za movember

November je čas za “movember” – najbolj brkati mesec, v katerem si moški množično puščajo brke in tako opozarjajo in informirajo o moških boleznih. Ime gibanja “movember” je kombinacija angleške besede za brke (moustache) in imena meseca novembra, v katerem si člani in podporniki gibanja pustijo rasti brke. Mesec “movember” pričnejo z britjem celotnega obraza, nato opustijo britje brkov za ves mesec, v tem času pa zbirajo prostovoljne prispevke in informirajo o moških boleznih, še posebej pa izpostavljajo rak prostate.

Tudi SGLŠ-jevci bomo detabuizirali raka na prostati in debelem črevesu in osveščali o drugih zdravstvenih problemih moških v četrtek, 17. novembra 2016, ko bomo za dijake zdravstvenih, gozdarskih in lesarskih smeri ter celoten učiteljski zbor izvedli projektni dan na omenjeno temo. Z nami bodo predstavniki Svita, Državnega programa presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki.

Istega dne ob 16. uri SGLŠ v avli dijaškega doma organizira predstavitev Svita in ogled modela debelega črevesa tudi za starše dijakov in širšo javnost.

Lepo vabljeni!