Medgeneracijske igre 2016

Že četrto leto zapored so se v Postojni 31. marca v sklopu projekta Dan za spremembe odvijale Medgeneracijske igre. Organizatorja SGLŠ Postojna ter Boreo, regijsko stičišče nevladnih organizacij Primorsko-notranjske regije, sta ob pomoči Društva upokojencev Postojna in Športne zveze Postojna zbrala preko 160 udeležencev vseh starostnih skupin, ki so med sabo merili moči v številnih športnih disciplinah.

V projektu so sodelovali učenci in dijaki obeh osnovnih in Srednje gozdarske in lesarske šole, društvi Vezi in Šent Postojna ter Socialno varstveni zavod Dutovlje d.e. Postojna. Za igre so se ogreli mladi iz Kluba študentov občin Postojna in Pivka ter člani Mladinskega centra Postojna, pa društvo Bakla, PGD Postojna in Orodjarski grozd. Sodelovala je tudi ekipa iz Občine Postojna, pridružili pa so se nam tudi gostje iz Medgeneracijskega centra Gaber iz Loške doline. Rečemo lahko, da igre dobivajo regijski pomen. Letos so medgeneracijske igre potekale pod sloganom “Dan za spoštovanje” in tudi zato je bil fokus medgeneracijskih iger spoštovanje oziroma fair play.

Organizatorji so z izpeljanim projektom zelo zadovoljni in upajo, da se prihodnje leto spet srečamo. Posebna zahvala gre Socialno varstvenem zavodu Dutovlje d.e. Postojna, ki je ročno izdelal broške iz slanega testa, s katerimi so bili udeleženci iger še bolj prepoznavni in bodo hkrati ostale kot lep spomin.